Iron fist blok m

iron fist blok m

Iron Fist is a two-story Chinese fusion restaurant and bar located in Blok M, South Jakarta. Situated in the historical neighborhood of Blok M this restaurant is trying to embed itself in the hustling-bustling context. Blok M area, known as Little Tokyo because of the strong presence of Japanese-owned businesses in the vicinity, is going through a rapid revitalization to bring back its past time glory as a popular destination for young people and tourists in the 80’s.

The iron fist blok m of the Blok M area was dominated by modernist buildings from the ’60s and ’70s. The modernization of Blok M in recent years but the original face of this area behind pastiche design represented with glass curtain walls and colorful aluminum panels.

There is a momentum shift when people become more attracted to alternative outdoor hangout places outside big-box shopping malls. During post covid era people prefers more open-air hangout places thus hole-in-the-wall restaurants with outdoor space around the Blok M area become a hit.

This is a great opportunity for Iron Fist to be a part of the Blok M revitalization movement to regain this area’s popularity. The design intent for the exterior is to focus on returning the building facade to its original state.

This means liberating the frontage from the aluminum curtain wall installed by the previous tenant so that the beauty of the existing modernist facade can be exposed. A similar strategy for the interior, the existing wall, and ceiling are to be revealed and become the highlight of the project. The relatively new paint is scrapped to show layers of old paints that were applied multiple times from different tenants. This exercise is part of the exploration to find aesthetic specific to the context.

While the beauty of the existing becomes the main show of this project the supporting acts come from the steel elements. Not only for aesthetic purposes but the presence of steel here is also used for structural reinforcement of the old concrete structure.

Off the shelf steel elements such as cable tray and slotted angle are used widely in this project along with other materials with the minimum finish.

The idea is to introduce simple and non-pretentious materials in the existing space; beauty is sought from the coexistence between the old and the new elements.

Glass facades on both levels are positioned setting back from the original facade to create a larger semi-outdoor space for customers. On the ground level, the setback opens up a transitional space that acts as a seating area and takeout counter.

A deeper setback on the upper level is intended to allow more spacious semi-outdoor space for bar and group seating. Indoor seating and convertible private rooms are accommodated in the indoor part on the upper floor. Rolling doors and yellow vinyl stripes are used as flexible partitions to adapt to different private room settings.

The renovation also includes the improvement of the existing mechanical and plumbing system and also replacement of the old stair with the new steel staircase. Open and airy bar space on the upper level is supplemented with a tropical infusion from the long linear planter.

The gravel flooring is presented to give an extra outdoor feel for the semi-outdoor seating area. Colorful neon boxes are introduced on every level of the restaurant to resemble old Hong Kong neon signs; this element becomes the datum of the design. Color selection is based on the graphic identity of the Iron Fist restaurant.

Free subscription includes • Free project publication • Free profile and projects handling • Community access • Communicate with all members of the community • Daily and weekly new posts • Archive of more than 21466 articles • Search in thousands of job offers Premium subscription includes • Exclusive design searching tool engine • Unrestricted access to Retail design blog services • Free project publication • Free profile and projects handling • Bookmark your favorite projects • Offline projects consultation (without internet connection) • Projects on map • Plan your “design road trip” • Save and share every projects • Printing projects version • Communicate with all members of the community • Community access • Daily and weekly new posts • Archive of more than 21466 articles • Search in thousands of job offers • Apply to iron fist blok m offers easily Start your 30 days free trial in Premium Sign up • • • • • • About us • Submit your story • Advertise • Contact • Legal This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible.

iron fist blok m

Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. https://assets-pergikuliner.com/Fqma3A7v0TFjUvnH0NIQJHOMM9E=/385x290/smart/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448493/picture-1647225278.jpeg 1x, https://assets-pergikuliner.com/JdvYx-BOfZOYKfJUBCm-7DDe8tk=/770x580/smart/filters:no_upscale()/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448493/picture-1647225278.jpeg 2x 385 290 • https://assets-pergikuliner.com/sZbzYbma1tr-bRIfqgg1VFfHl1I=/385x290/smart/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448494/picture-1647225279.jpeg 1x, https://assets-pergikuliner.com/uQ8OzjLMBUvdiHfYoUh_ehv5Ay0=/770x580/smart/filters:no_upscale()/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448494/picture-1647225279.jpeg 2x 385 290 • https://assets-pergikuliner.com/Zitumj3FxLM9FbjW7EnCr_q2CsI=/385x290/smart/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448495/picture-1647225279.jpeg 1x, https://assets-pergikuliner.com/cHqyclipTIwaRk3j-Or386ZA8o0=/770x580/smart/filters:no_upscale()/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448495/picture-1647225279.jpeg 2x 385 290 • https://assets-pergikuliner.com/iU1dzQdqUm_yAanXqFlveRb_ZKM=/385x290/smart/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448496/picture-1647225279.jpeg 1x, https://assets-pergikuliner.com/Gl1qL_FiTn0OVwV97gXRaEa0U9E=/770x580/smart/filters:no_upscale()/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448496/picture-1647225279.jpeg 2x 385 290 • https://assets-pergikuliner.com/b3Y4zI0i5uP8dPXgjuClpHK06gU=/385x290/smart/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448753/picture-1647245097.jpg 1x, https://assets-pergikuliner.com/pw5mnHM4z9jIendXqp8o-RAxjCI=/770x580/smart/filters:no_upscale()/https://assets-pergikuliner.com/uploads/image/picture/2448753/picture-1647245097.jpg 2x 385 290 kalian pasti ga asing sama Lawless Burgerbar dan Po Noodle Bar kan??😎 nah mereka melakukan kolaborasi, yaitu 📍Iron Fist, Blok M🕺🕺🕺 Ini konsepnya kayak asian food di-combine sama western🥹 bener-bener out of the box jadi menunya bikin herann🤯 harganya lumayan mahal karena porsinya emang buat sharing mungkin 1-2 orang⚠️ Steam Barramundi 💵69.000 Gara-gara ke iron fist aku tau ada ikan barramundi🤓 teksturnya mirip ikan dori, lembuut banget, terus saucenya tuh enak banget kayak pake minyak wijen jadi harumm👃 ada jamur jugaa🍄 Ultimate BBQ Rice 💵119.000 Nasi campur halal version🤣 tenang guys ini daging sapi dan ayam kok😉 potongan dagingnya besar-besar, nasinya juga banyakk.

Daging sapinya mirip sama sei sapii gitu rasanya❗️ada telur🥚dan pok choy, bikin kenyang bangeet ini bisa buat sharing Mala Mac n Cheese 💵59.000 Ekspektasiku mala-nya bakal kerasa banget tapi ternyata "mala" di sini cuma sense of spicy ajah😅 tapi tetep enakkk.

Pilihan "aman" kalo kalian bingung mau mesen apa🧯 Fried Enoki 💵39.000 Dengan harga segitu ga mengecewakan sih yang dateng porsinyaa banyak tapi tipis-tipis banget yaa, lumayan buat nyemil nunggu makanan lain dateng🙂 Jerk Chicken 💵59.000 Ini roasted chicken🐓 pake sauce (?) di atas-nya sama kayak di ultimate bbq rice. Rasa saucenya itu asam manis tapi lebih banyaak manisnya aku sendiri gabegitu suka sih krn menurutku kurang cocok ajaa tapi cobaa aja karena unik rasanya😆 Tempatnya pake konsep unfinished gitu ada 2 lantai, smoking🚬 dan non-smoking🚭.

⚠️Kalo kesini lebih baik reservasi duluu karena kalo langsung dateng jarang dapett tempat⚠️ Ultimate BBQ Rice Buat tipe nascam halal oke banget.

Sesuai sama namanya ultimate, jumbo size, also very tasty. Toppings nya iron fist blok m funky a combination of roasted chicken + brisket. Surprisingly ga overwhelming walaupun ada beberapa tipe daging iron fist blok m agak kontra flavor di daging nya. Sides nya disini ada pickled onions buat balancing everything. It’s definitely worth to try and worth the money!! Chilli Butter Prawn Baguette This one is also pretty tasty, karena judulnya butter dia beneran se buttery itu.

Dicelup sama bagel bread. Ugh great combo!! Overall i’ll definitely comeback for their food, pengen coba menu lain banyak yg bilang terong gorengnya mereka enak.

The place, i love their concept. Since yg bikin ada owner nya PO noodle bar & lawless, kebayang kan concept wise udah ga ragu lagi.

iron fist blok m

Keren! Bisa makan sekalian mimican nyaman disini. Kurangnya cuma parkiran sih, karena lokasi di ruko melawai. For services, just okay. Nothing’s special. finally here at the highly raved lovechild of po noodle bar and lawless (i mean u alr know its gonna be good) ultimate BBQ rice - 119k++ (⭐️4/5) HALAL version of nasi campur, i must say tho, the real deal is still better 🐷, but the braised beef and char siu is still very flavourful.

the roasted chicken is the underdog of this dish tho, rarely hear people talk about the chicken but its iron fist blok m very flavourful and tender. oh and the lawless’ signature pickled iron fist blok m onions is also the cherry on top.

wish there give more of those in the dish 🤤✨ portion wise, very big! share this with a friend. iron boy sandwich- 69k++ (⭐️4,5/5) okay, this dish takes the cake for me ! creamy and flavourful shrimp rolls with crispy potato chips. dang its so good ! their descriptions really explains it, its basically a shrimp salad on a hot dog bun. i loveeee ! 👌🤍✨ one downside on iron fist is the service.

i know we went on the weekend and its quite crowded but i must say the staff are very ignorant (at least thats what me and my friend feels like), when we first seated at the dirty table, instead of cleaning it straight away, the waitress just took a glance at us and go on their way.

but once we ordered, the meal was quickly served to us and the taste completely makes up for it tho. will i be coming back? yes at times iron fist blok m they’re less crowded find me on: instagram — @___wtbe Mengunjungi tempat seperti ini merupakan hal yang saya suka. Tempat ini mengingatkan Saya akan nuansa di Korea Selatan pada saat Saya menjalani perguruan hitam disana. Dari segi rasa, tempat ini menghidangkan makanan bercita rasa china di fusion dengan element-element barat ya, jadi bisa disimpulkan bahwa cita rasa yang diberikan cukup cocok dengan lidah Saya.

Dari segi suasana, ini ntah waktu visit sedang sepi atau galaku atau mungkin mereka tahu Saya akan datang makannya tempat gabegitu ramai dan pelayanan benar-benar baik.

Cukup respect akan staff yang bekerja di tempat ini. Dari segi harga, mungkin ini yang paling kalian ingin baca karena kalau mau cari tempat nongkrong tentunya harus pas dengan kantong. Untuk harga yang diberikan sama tempat ini relatif oke, standar makanan selatan tapi yang buat saya ingin visit lagi ke tempat ini mungkin karena cocktail nya buy 1 get 1.

Cheers! Love, Mr. Bobob 📍Melawai, Jakarta 💰29k-119k Nyobain collab nya lawless & po, fusion chinese food nya PO dan American food nya Lawless. Menu nya ada claypot, sandwiches, rice dan mereka juga nyediain cocktail di mini bar nya.

Concept nya industrial modern gitu jadi eye catching banget dibanding Japanese2 resto disekelilingnya dan dateng pas weekend lunch time kirain bakal rame ternyata engga && servicenya cepett! (1&2) Ultimate BBQ Rice(❗FAV MENU).

Steamed rice with char siu beef bacon, roasted chicken, braised beef brisket, ajitsuke tamago dan iron fist special sauce. Dari tulisannya aja udah banyak banget isinya dan pas dateng beneran sejumbo itu porsinya. Banyakan dagingnya daripada nasinya dan juicy bangettt ++ well marinatedd pokoknya semuanya berasa banget dan enak💯💯 Kalau baca review orang sih ini mirip 🐷 tp berubung kita jamaahnya mama dedeh jd kurang pihim guys (3&4)Cheeseburger claypot rice(❗FAV MENU) Claypot rice in American style.

Classic beef patty and melted cheese on top disajiin diatas claypot rice.

iron fist blok m

Cheesenya super melttt dan rasa gurihnya tuh pas banget! ENAKKK🤤 (5&6)Mala mac n cheese(❗FAV MENU) Creamy banget dan beef bacon bits nya gapelitt, tapi mala nya too strong jadi rada pedes buat lidah iron fist blok m dan nutup rasa cheesenya && makannya jadi kurang menikmati🥲 TAPII overall masih okesih. Buat ukuran side dish porsinya cocok bangetsih jadi main course Ambience = 4/5 Food = 3.5/5 Price = 3.5/5 Hospitality = 2/5 Pas kesini pesan enoki, cheeseburger quesadilla, sama braised beef brisket bbq rice.

Enoki & quesadilla nya 😃💯 Braised beef brisket bbq ricenya. This is the problem. Gue pesen 18.35 baru keluar 19.20an, almost an HOUR 😂. Untung ya si quesadilla nya ini porsi mayan gede buat gue walopun masuk kategori dimenunya 'sides' jd udah keburu kenyang makan quesadillanya.

Ditanya berulang2 ke waitress nya, kok belom dateng beef brisketnya, entah miss antara waitress & org kitchennya apa gimana idk. Terus sempet manggil waitress yg cewe, bukannya nyamperin malah pergi gitu aja pdhl jelas2 dia liat kita angkat tangan.

Kalo lo lagi sibuk disaat itu, kan lo bisa minta tolong ke temen lo yang lain buat samperin ke meja customer. Disitu posisinya si mbak ini lagi ngobrol sm mas waitress.

Pas akhirnya dianterin, si mas waitressnya cuma blg "sorry ya kak tadi kitchennya lg bermasalah" atau apalah pokonya penjelasannya gajelas, makanan gue telat hampir SEJAM dan lo ga kasih penjelasan yang jelas ke customer tuh is a big no for me.

Gatau ya mungkin karna masih tempat baru hal-hal yang bermasalah terutama dibagian SDM masih bisa dimaklumi tp perlu dievaluasi lagi tiap harinya supaya gak kejadian kayak gini berulang dan bikin citra tempat tsb buruk.
Jalan kaki di kawasan Melawai adalah pengalaman yang mesti dirasakan oleh siapa pun di Jakarta. Ketika banyak kawasan nostalgia membuat waktu serasa berhenti, tidak dengan distrik ini.

Sesuatu yang baru dan nyentrik hadir beriringan dengan insititusi klasik seperti restoran Jepang atau toko emas Singgalang. Melawai seakan bisa mendapat tempat di tiap generasi iron fist blok m yang muncul, dan kali ini makanan dan minuman sebagai jembatannya. Iron First, restoran kolaborasi Po Noodle Bar dan Lawless Burgerbar adalah salah satu produk yang lahir di masa pandemi. Lokasinya persis bersebelahan dengan Kashiwa dan ramen Echigoya yang legendaris. Kami datang pas saat tanda closed berganti open.

Persimpangan distrik Melawai masih sepi, namun di dalam Iron Fist, energi terbentuk dari visual ruang makan yang menghantam mata dengan warna-warnanya yang mencolok. Cuplikan-cuplikan film kolosal Tionghoa direpro ulang dalam sentuhan pop-art seakan dibuat oleh Andy Warhol.

Begitu juga meja dan kursi dari kerangka baja namun punya atmosfer seperti di sebuah kedai dim sum. Dari kedua elemen ini kita bisa melihat apa yang ingin disampaikan sebetulnya oleh Iron Fist, yaitu perpaduan Amerika dan Tionghoa.

Premis Amerika-Tionghoa langsung terlihat dalam pemilihan menu di sini. Mala mac’n cheese ada di urutan pertama saat menu dibuka – sangat menyimpulkan segalanya. Lalu ada sesuatu yang nyeleneh seperti Cheeseburger claypot rice (siapa pula yang berpikir menyatukan crown jewel kuliner Amerika dengan kesederhanaan sebuah claypot?) Tidak berhenti di situ, claypot perkawinan Amerika-Tionghoa menyusul dengan dileburnya gumbo – ikon dari roh kuliner Creole asal Louisiana – dengan bok choy dan daun ketumbar dalam satu claypot.

Tergoda dengan pendekatan nakal Iron Fist, kami memesan satu hidangan dari tiap satu kategori menu. Claypot, nasi campur, sides, sandwich, tidak ada yang absen di meja kami.

Potato chips buatan Iron fist blok m Fist disajikan dengan bubuk rempah shaokao (barbeku ala Tionghoa yang banyak ditemukan di Beijing hingga Xinjiang), membuat kami berpikir mengapa tidak ada potato chips dengan bumbu ini sebelumnya?

Lalu, kami melanjutkan dengan melahap Iron Boy, yang sebetulnya plesetan dari po’boy, menu sandwich udang dari Louisiana dan pesisir sungai Mississippi. Iron Fist menambahkan acar lobak merah, yang artinya mereka paham kalau konsumen lokal menginginkan sesuatu yang segar dalam sandwich mereka. Udang juga digoreng dengan lapisan batter yang tipis, dan mayo yang tak dominan.

iron fist blok m

Sehingga manis masih didominasi udang alih-alih mayonnaise. Sebetulnya saat kami tahu bahwa Po Noodle Bar melakukan kolaborasi dengan Lawless Burgerbar, ada satu yang kami takutkan: Apakah hidangan mereka akan terlalu pekat dan loaded? Lawless tentu popular dengan porsi burger mereka yang dominan, sementara Po Noodle Bar dengan karakter mie yang rich dan cenderung oily. Tidak salah bila gambaran tersebut terbawa oleh konsumen saat ingin menyantap Iron Fist.

Kelimpahan dan unsur richness itu terpampang nyata saat Ultimate BBQ Rice hadir. Bukan hidangan bagi mereka dengan jantung lemah, charsiu beef bacon, ayam panggang, braised beef brisket ditata menggunung di atas nasi, yang juga disiram dengan saus buatan Iron Fist.

Berlemak?

iron fist blok m

Tentu saja. Kaya rasa? Itu juga. Tapi mereka menyeimbangkan dengan acar yang juga disajikan cukup. Di sisi lain, menu claypot hadir. Yang kami lihat menarik, adalah Iron Fist menggabungkan dua cuisine yang sungguh berbeda di dalamnya, yaitu Karibia dengan Tionghoa. Namun kami harus bilang cerdas, karena chef dan perancang menu Iron Fist menemukan satu kesamaan dari masakan Karibia dan Tionghoa: black bean, atau douchi, atau kacang hitam.

Black bean dipadukan dengan nasi – sangat Karibia – namun dimasak dalam claypot sehingga muncul tiga tekstur di dalamnya: kenyal (dari kacang), lembut (dari nasi), serta renyah (dari kerak nasi). Jerk chicken gaya Iron Fist yang menurut kami versi sopan dari jerk chicken Karibia yang seharusnya membuat mata melek, justru kalah dengan nasi yang jadi bintang utamanya.

Mulut agak berminyak, perut sangat kenyang, adalah hal yang mungkin akan dialami semua orang setelah makan di restoran ini. Iron Fist memang bukan tempat untuk tukang makan iron fist blok m pilih-pilih. Tempat ini bukanlah destinasi bagi mereka yang gemar hitung kalori.

Iron Fist memang restoran yang nakal dan nyeleneh dengan gayanya sendiri. Namun dalam rutinitas kita yang jujur sering iron fist blok m membosankan, terkadang kita perlu sedikit kenalakan agar hari-hari terasa lebih hidup dan bervariasi. Iron Fist Jl. Melawai VIII, No.3. Kebayoran Baru. Jakarta Selatan (Persis di sebelah Kashiwa dan Echigoya) Opening Hour: 12:00 – 22:00 Recommendation: Ultimate BBQ Rice, Jerk Chicken Claypot. Details: Ramah anak-anak dan orang tua. Terdapat smoking area yang terpisah dengan ruang makan utama.

Setiap kolom penulisan Eating Out telah mengikuti kode etik Feastin’. t. 0813-8919-2251 Collaborations are nothing new, especially for Lawless Burgerbar and Pò Noodle Bar who have done a string of them with various local brands.

iron fist blok m

So when the two of the polar opposite joined hands and jumped at the opportunity to get creative, expect something like Iron Fist, an American Chinese-style restaurant in Blok M, that further proves two minds are, indeed, better than one. If the name Iron Fist rings a bell, then it’s probably because you’ve tried Lawless and Pò’s 2020-launched menu, their first collaboration of the same name: a hearty sandwich filled with braised beef brisket and beef bacon char siu, topped with sauteed coleslaw and crispy onion strings.

The menu was such a hit that it prompted the two brands to butt heads again (in a good way) and spawn a restaurant iron fist blok m brings together unlikely flavours that work. With an established presence in the local F&B scene, buoyed by an enthusiastic following, the meeting of the two is an invitation for hearty meals and fun absurdity. Guests won’t find the obvious pairing of burgers with noodles here though. Instead, come expecting an out-of-the-box lineup that really plays up to both brands’ creative flairs and even comedic quips.

Of course, they bring back the Iron Fistthe menu that started it all. Then, there’s the rice menu, which includes the Ultimate BBQ Rice served on a platter, crowded with slices of char siu beef bacon, roasted chicken, braised beef brisket and ajitsuke tamago on top of steamed rice.

The clay pot options also double down on the fusion; just imagine indulging in beef patties and swapping out the buns for rice in the Cheeseburger Claypot Rice. One can look away from meat dishes and opt for the Steam Barramundi Claypot Ricepairing the delicate fish with mushrooms on a bed of clay pot rice. There’s no one fixed rule to dig into the clay pot, just make sure to savour the crusted rice at the bottom of the bowl for iron fist blok m best part.

To seal the full meal, make a trip to the bar on the second floor where bartenders can whip up some classic cocktails.

iron fist blok m

Iron fist blok m within the Little Tokyo neighbourhood, locating Iron Fist’s two-story establishment won’t be so hard. And if the industrial-styled building with popping artworks and neon boxes reminiscent of old Hong Kong neon signs would lure passersby to drop by, then the fusion spread on offer would probably be the reason that makes them stay.
Iron Fist awalnya merupakan nama dari menu collab mereka, berupa fusion dari Chinese cuisine khas Pȯ dan style American food-nya Lawless, sebelum akhirnya di- expand jadi sebuah restoran permanen.

Oleh karena itu, menu-menu yang ada di Iron Fist nggak jauh-jauh dari varian makanan kombinasi cita rasa Oriental dan Western yang dihadirkan dengan fresh dan bold. Iron Fist menawarkan sejumlah varian sandwich, claypot, dan BBQ rice.

Beberapa yang mencuri perhatian adalah menu-menu yang menyajikan udang, kayak “Seafood Gumbo Claypot Rice” dan “Chilli Butter Prawn”. Lalu, ada juga “Cheeseburger Quesadilla” yang ngegabungin bumbu Chinese dan American dalam menu signature Mexican.

iron fist blok m

Buat yang doyan mac ‘n cheese, menu “Mac ‘n Cheese” di Iron Fist dengan tambahan daun ketumbar, fried garlic, dan mala paste kayaknya harus dicoba. Selain menyajikan berbagai varian menu kuliner Chinese-American, Iron Fist juga membuka cocktail bar dan private room buat space hangout setelah dinner di restorannya yang berlokasi di Little Tokyo, Blok M. Cek foto-foto makanannya pada galeri di atas.

Iron Fist Jl. Melawai VIII no.40, Little Tokyo, Blok M Jakarta Selatan Weekdays: 12.00-22.00 WIB Weekend: 12.00-23.00 WIB Adblock Adblock Plus Adblocker Ultimate Ghostery uBlock Origin Others • Klik ikon AdBlock pada iron fist blok m browser extension di pojok kanan atas. • Di bagian bawah “ Pause on this site” klik “ Always” • Refresh atau klik tombol iron fist blok m bawah ini untuk melanjutkan. • Klik ikon AdBlock Plus pada area browser extension di pojok kanan atas.

• “ Block ads on – This website” switch ke off untuk mengubah tombol dari biru menjadi abu-abu. • Refresh atau klik tombol di bawah ini untuk melanjutkan. • Klik ikon AdBlock Ultimate pada area browser extension di pojok kanan atas. • Tekan switch off untuk mengubah “ Enabled on this site” menjadi “ Disabled on this site”. • Refresh atau klik tombol di bawah ini untuk melanjutkan. • Klik ikon Ghostery pada area browser extension di pojok kanan atas.

• Klik tombol “ Ad-Blocking” di bagian bawah. Tombol tersebut akan menjadi abu-abu dan teks di atasnya berubah dari “ON” ke “ OFF”. • Refresh atau klik tombol di bawah ini untuk melanjutkan. • Klik ikon UBlock Origin pada area browser extension di pojok kanan atas.

iron fist blok m

• Klik ikon warna biru besar di bagian atas. • Ketika sudah berwarna abu-abu, klik ikon refresh yang muncul di sebelahnya atau klik iron fist blok m di bawah ini untuk melanjutkan. • Klik ikon ad-blocker extension yang sudah ter-install pada brower Anda. • Ikuti petunjuknya untuk menonaktifkan ad blocker pada website yang Anda kunjungi • Refresh halaman atau klik tombol di bawah ini untuk melanjutkan.
IRON FIST Iron Fist is a two-storey Chinese fusion restaurant and bar located in Blok M, South Jakarta.

Situated in historical neighborhood of Blok M this restaurant is trying to embed itself in the hustling-bustling context. Blok M area, known as little Tokyo because of the strong presence of Japanese owned businesses in the vicinity, is going through a rapid revitalization to bring back it’s past time glory as the popular destination for young people and tourist in the 80’s.

The face of Blok M area was dominated with modernist buildings from the 60’s and 70’s. The iron fist blok m of Blok M in the recent years put the original face of this area behind pastiche design represented with glass curtain wall and colorful aluminum panels.

There is a momentum shift when people become more attracted to alternative outdoor hangout place outside big box shopping malls. During post covid era people prefers more open air hangout place thus hole-in-the-wall restaurants with iron fist blok m space around Blok M area become a hit. This is a great opportunity for Iron Fist to be a part of Blok M revitalization movement to regain this area’s popularity. The design intent for the exterior is focusing on returning the building facade to its original state.

This means liberating the frontage from the aluminum curtain wall installed by previous tenant so that the beauty of the existing modernist facade can be exposed. Similar strategy for the interior, the existing wall and ceiling are to be revealed and become the highlight of the project. The relatively new paint is scrapped to show layers of old paints that were applied multiple times from different tenants. This exercise is part of the exploration to find aesthetic specific to the context.

While the beauty of the existing becomes the main show of this project the supporting acts comes from the steel elements. Not only for aesthetic purpose but the presence of steel here is also used for structural reinforcement of the old concrete structure.

Off the shelf steel elements such as cable tray and slotted angle are used widely in this project along with other materials with minimum finish. The idea is to introduce simple and non-pretentious materials in the existing space; beauty is sought from the coexistence between the old and the new elements.

Glass facades on both levels are positioned setting back from the original facade to create a larger semi outdoor space for customers. On ground level the setback opens up a transitional space acts as a seating area and takeout counter.

iron fist blok m

Deeper setback on the upper level is intended to allow more spacious semi outdoor space for bar and group seating. Indoor seating and convertible private rooms are accommodated in the indoor part on the upper floor. Rolling door and yellow vinyl stripes are used as flexible partition to adapt to different private room settings.

The renovation also includes improvement of the existing mechanical and plumbing system and also replacement of the old stair with the new steel iron fist blok m. Open and airy bar space on the upper level is supplemented with tropical infusion from the long linear planter. Gravel flooring is presented to give extra outdoor feel for the semi outdoor seating area. Colorful neon boxes are introduced on every level of the restaurant to resemble old Hong Kong neon sign; this element becomes the datum of the design.

Color selection is based on the graphic identity of the Iron Fist restaurant. Lead Architects: Erick Kristanto Project location: Jakarta, Indonesia Completion Year: 2022 Gross Built Area: 300 sqm Team: Studio Kota design team: Nicole Fernanda, Raushan Fikri Owner: Lawless X Pò Noodle Bar Construction & Furniture: Novema (Qemad) Graphic & Artworks: Lawless X Pò Noodle Bar Photo credits: William Sutantot.

iron fist blok m Collaborations are nothing new, especially for Lawless Burgerbar and Pò Noodle Bar who have done a string of them with various local brands. So when the two of the polar opposite joined hands and jumped at the opportunity to get creative, expect something like Iron Fist, an American Chinese-style restaurant in Blok M, that further proves two minds are, indeed, better than one.

If the name Iron Fist rings a bell, then it’s probably because you’ve tried Lawless and Pò’s 2020-launched menu, their first collaboration of the same name: a hearty sandwich filled with braised beef brisket and beef bacon char siu, topped with sauteed coleslaw and crispy onion strings.

iron fist blok m

The menu was such a hit that it prompted the two brands to butt heads again (in a good way) and spawn a restaurant that brings together unlikely flavours that work. With an established presence in the local F&B scene, buoyed by an enthusiastic following, the meeting of the two is an invitation for hearty meals and fun absurdity. Guests won’t find the obvious pairing of burgers with noodles here though. Iron fist blok m, come expecting an out-of-the-box lineup that really plays up to both brands’ creative flairs and even comedic quips.

Of course, they bring back the Iron Fistthe menu that started it all. Then, there’s the rice menu, which includes the Ultimate BBQ Rice served on a platter, crowded with slices of char siu beef bacon, roasted chicken, braised beef brisket and ajitsuke tamago on top of steamed rice.

The clay pot options also double down on the fusion; just imagine indulging in beef patties, and swapping out the buns for rice in the Cheeseburger Claypot Rice. One can look away from meat dishes and opt for the Steam Barramundi Claypot Ricepairing the delicate fish with mushrooms on a bed of clay pot rice. There’s no one fixed rule to dig into the clay pot, just iron fist blok m sure to savour the crusted rice at the bottom of the bowl for the best part.

To seal the full meal, make a trip to the bar on the second floor where bartenders can whip up some classic cocktails. Set within the Little Tokyo neighbourhood, locating Iron Fist’s two-story establishment won’t be so hard.

And if the industrial-styled building with popping artworks, neon boxes reminiscent of old Hong Kong neon signs would lure passersby to drop by, then the fusion spread on offer would probably be the reason that makes them stay.
World • Brasil • Hispanoamérica • México • 中国 • Projects • Cultural Architecture • Educational Architecture • Sports Architecture • Hospitality Architecture • Interior Design • Healthcare Architecture • Industrial & Infrastructure • Landscape & Urbanism • Commercial & Offices • Public Architecture • Refurbishment in Architecture • Religious Architecture • Residential Architecture • Top 100 • Products & BIM • BIM • Finishes • Construction Materials • Equipment • MEP iron fist blok m HVAC • Technology • Applications • Outdoor Spaces • Guides and Innovation • Manufacturers • Professionals • Architecture Offices • Interior Designers • Landscape Architects • Urban Planners • Engineers & Consultants • Project Managers • Construction Companies • News • Articles • ArchDaily Topics • Aesthetics • The Future of Architectural Visualization • The Road to Net Zero Architecture • Architecture Without Buildings • Year in Review • New Practices • Adaptive Reuse • Equity • Local Materials • Migration • Automation in Architecture • Collective Design • Rendering • Interior Wellbeing • Green Architecture • The Future of Cities • Architecture Competitions • Architecture Videos • Events • Awards • Building of the Year 2022 • Building of the Year 2021 • Architectural Visualization Awards • Building of the Year 2020 • Building of the Year 2019 • Building of the Year 2018 • Building of the Year 2017 • Pritzker Prize • EU Mies Van Der Rohe Award • German Design Council • Exhibitions • World Design Capital Valencia 2022 • Venice Architecture Biennale 2018 • Venice Art Biennale 2019 • Salone del Mobile 2019 • 2019 Chicago Architecture Biennial • 2017 Chicago Architecture Biennial • 2019 Bi-City Shenzhen Biennale • Images • Folders • City Guides • Interviews • Architectural Photography • Publications • Technology & Software • Sustainability and Performance in Architecture • Coronavirus • Home Office & Productivity • Healthy Design Text description provided by the architects.

Iron Fist is a two-story Chinese fusion restaurant and bar located in Blok M, South Jakarta. Situated in the historical neighborhood of Blok M this restaurant is trying to embed itself in the hustling-bustling context. Blok M area, known as Little Tokyo because of the strong presence of Japanese-owned businesses in the vicinity, is going through a rapid revitalization to bring back its past time glory as a popular destination for young people and tourists in the 80’s.

The face of the Blok M area was dominated by modernist buildings from the ’60s and ’70s. The modernization of Blok M in recent years but the original face of this area behind pastiche design represented with glass curtain walls and colorful aluminum panels. Save this picture!

iron fist blok m

© William Sutanto There is a momentum shift when people become more attracted to alternative outdoor hangout places outside big-box shopping malls. During post covid era people prefers more open-air hangout places thus hole-in-the-wall restaurants with outdoor space around the Blok M area become a hit.

This is a great opportunity for Iron Fist to be a part of the Blok M revitalization movement to regain this area’s popularity. Save this picture! © William Sutanto The design intent for the exterior is to focus on returning the building facade to its original state. This means liberating the frontage from the aluminum curtain wall installed by the previous tenant so that the beauty of the existing modernist facade can be exposed. A similar strategy for the interior, the existing wall, and ceiling are to be revealed and become the highlight of the project.

The relatively new paint is scrapped to show layers of old paints that were applied multiple times from different tenants. This exercise is part of the exploration to find aesthetic specific to the context. Save this picture! Iron fist blok m Views While the beauty of the existing becomes the main show of this project the supporting acts come from the steel elements. Not only for aesthetic purposes but the presence of steel here is also used for structural reinforcement of the old concrete structure.

Off the shelf steel elements such as cable tray and slotted angle are used widely in this project along with other materials with the minimum finish. The idea is to introduce simple and non-pretentious materials in the existing space; beauty is sought from the coexistence between the old and the new elements.

Save this picture! © William Sutanto Glass facades on both levels are positioned setting back from the original facade to create a larger semi-outdoor space for customers. On the ground level, the setback opens up a transitional space that acts as a seating area and takeout counter.

A deeper setback on the iron fist blok m level is intended to allow more spacious semi-outdoor space for bar and group seating. Indoor seating and convertible private rooms are accommodated in the indoor part on the upper floor. Rolling doors and yellow vinyl stripes are used as flexible partitions to adapt to different private room settings.

The renovation also includes the improvement of the existing mechanical and plumbing system and also replacement of the old stair with the new steel staircase. Save this picture! © William Sutanto Open and airy bar space on the upper level is supplemented with a tropical infusion from the long linear planter. The gravel flooring is presented to give an extra outdoor feel for the semi-outdoor seating area.

Colorful neon boxes are introduced on every level of the restaurant to resemble old Hong Kong neon signs; this element becomes the datum of the design. Color selection is based on the graphic identity of the Iron Fist restaurant.

danny rand, iron fist scene pack pt 1




2022 www.videocon.com